Onze Champagne Tips!
Genieten jullie ook zo van een heerlijk glas champagne of mousserende wijn?
Regelmatig zullen we deze pagina aanvullen met verschillende varianten op deze wijn. Want wij laten het natuurlijk niet bij een simpel glas!! Vele vormen van cocktails maar ook simpele toevoegingen geven een glas champagne juist uitdaging, karakter of dat speciale feestelijke tintje voor de gelegenheid!
En we beginnen met ...
-
Champagne Punch
~ Brut Champagne~ 45 ml brandewijn~ 45 ml Cointreau~ 1 fles sodawater~ Schil van 1 sinaasappel~ Schijfjes ananas~ Plakjes sinaasappel~ Mint~ Aardbeien
~ Punch komVul de punch bowl met de ingrediënten en een berg ijs. Versier met gesneden verse ananas en oranje en veel verse munt. De vers geplette aardbeitjes geven het een gala tintje en wat extra smaak.
-
Atomic Cocktail
~ 50 ml Brut Champagne~ 45 ml Vodka~ 45 ml Cognac~ 1 teelepel Sherry
Roer de Vodka, Cognac en Sherry goed door het crushed ijs. Vervolgens met een zeef in een gekoeld cocktailglas schenken en voeg daar 50 tot 60 ml koude Brut Champagne aan toe.
-
Ooit wel eens genoten van een Arctic Kiss Cocktail
~ 60 ml Vodka~ 90 ml Cava Perelada Brut Reserva
Chill de wodka met ijs als deze niet is opgeslagen in de vriezer. Giet deze vervolgens in een gekoelde cava flute en vul met Cava Brut Reserva van Castillo Perelada.
-
De Poinsettia - wat een verrassing!
~ 15 ml Cointreau of Triple sec~ 90 ml Cranberry sap~ Champagne of andere mousserende wijn
Eerst de Cointreau & Cranberry sap met daarbovenop uw favoriete champagne! Bij ons is dat toch wel de Cava Brut Reserva van Castillo Perelada.
-
De Kir Royal!
~ Schenk met een barmaatje een half deel creme de cassis in ~ Cava of Champagne erbij en even voorzichtig roeren met barlepel ~ Finish: stijlvol garneren met aalbesjes
De Kir Royal is afgeleid van de Kir. Een witte wijndrank die je drinkt met Creme de Cassis. De Kir Royal drink je niet met witte wijn, maar met Cava of Champagne. Kies vooral ook eens voor de hippe variant. Gebruik dan bijvoorbeeld Coebergh. Dit geeft je champagne cocktail bovendien een mooie volle rode kleur.
-
Caribbean Champagne
~ 1 eetlepel Witte Rum ~ 1 eetlepel Banana Liqueur ~ klein scheutje Angostura Bitters ~ aanvullen met uw favoriete champagne
Giet de witte rum en crème de bananes in een champagne flute. Vul met champagne, en roer lichtjes. Garneer met een schijfje banaan en voila!.