Cricova
Cricova heeft totaal zo'n 500 ha wijngaarden in eigendom. De wijngaarden (Criuleni en Cricova) zijn gelegen in het midden van Moldavië en in het zuiden (Cahul en Gavanoasa). >> meer Cricova
De wijnkelders van Cricova zijn de op een na grootste wijnkelders van Moldavië, na Milestii Mici (grootste in de wereld). Cricova beschikt over slechts 60 kilometers ondergrondse wegen als onderdeel van de wijnkelders. De kelders en tunnels van Cricova bestaan sinds de 15e eeuw, toen het kalksteen werd uitgegraven om te helpen Chisinau te bouwen. Ze werden omgezet in een ondergrondse wijn imperium in de jaren 1950. De helft van de wegen worden gebruikt voor wijnopslag en hebben de namen gekregen van de wijnen die daar zijn opgeslagen. Deze "wijn stad" is enorm en heeft zijn magazijnen en proeflokalen ondergronds. De kelders liggen ca. 100 meter (330 ft) onder de grond en herbergt 1,25 miljoen flessen van zeldzame wijn. De oudste wijn dateert uit 1902. Temperatuur wordt continue gehandhaafd op ongeveer 12 °C (54 °F) het hele jaar door.
Cricova is een van de weinige wijnhuizen in de wereld die mousserende wijnen produceren in overeenstemming met de klassieke Franse methode, uitgevonden eeuwen geleden door de monnik Dom Pierre Perignon - "Methode Champenoise", door middel van de secundaire hergisting op fles en een ultieme rijping cuvee in horizontale positie van ten minste 3 jaar. Cricova maakt een uniek sprankelende rode wijn, kodrinskoie-mousserende, gemaakt van cabernet sauvignon voorraden en de markt gebracht als het hebben van een 'rijke fluwelen textuur en een zwarte bessen en kersen smaak'.
De trots van de enoteca zijn in de eerste plaats, de wijnen met de naam "Cricova", met enorme verzameling van nationale en internationale awards. Met ingang van 2008, bestaat de collectie uit meer dan 70 zilver, goud en Grand Prix awards. >> minder Cricova
-
Geen informatie beschikbaar